De reis van 12 jaar: Van VTON tot feeton

 

 

Mijn 12-Jarige reis met feeton

Vandaag markeert een bijzonder moment: 12 jaar geleden begon mijn avontuur bij feeton, destijds bekend als VTON. Het is ongelooflijk om terug te kijken op deze prachtige reis en te beseffen hoe ver we zijn gekomen. Het vergt moed om je baan op te zeggen en te kiezen voor je ambities en ideeën, maar dat is precies wat ik heb gedaan. Mijn overtuiging dat elk kind recht heeft op een leuke en leerzame training, was de drijvende kracht achter deze keuze.

 

In het begin werd ik door velen voor gek verklaard. Anderen vonden het juist dapper dat ik deze stap nam. Maar uiteindelijk kwam het neer op doen wat je leuk vindt en wat je energie geeft. De afgelopen jaren hebben we strategieën ontwikkeld, businessplannen geschreven, leerlijnen uitgedacht, applicaties gebouwd en ons verdiept in IT en sales. We hebben gepresenteerd, gereisd, ontdekt en onszelf keer op keer uit onze comfortzone geduwd. We hadden hier niet voor gestudeerd, maar hebben gewoon gedaan wat nodig was. En daar hebben we als mens ontzettend veel van geleerd. Gebruik je gezonde verstand, geef niet meer uit dan er binnenkomt, en vertrouw op je instinct.

 

Samen met Erik de Jonge werkte ik het idee verder uit. Auke Swart, ons IT-genie, digitaliseerde vervolgens alles. We hebben een unieke methodologie ontwikkeld en applicaties zoals de offline coach app, de trainingsground, de play app en het dashboard myfeeton. Deze tools helpen verenigingen en trainers om onze visie – dat ieder kind recht heeft op een leuke en leerzame training – waar te maken. En we staan niet stil. Terwijl we onze bestaande applicaties voortdurend verbeteren, werken we achter de schermen hard aan nieuwe innovaties.

 

Wat begon met enkel een idee en geen verenigingen, is uitgegroeid tot een platform dat door meer dan 350 verenigingen wordt gebruikt. We hebben nu 13.000 trainers die onze applicaties wekelijks inzetten. Dat maakt ons ontzettend trots. Natuurlijk hebben we dit niet alleen bereikt. Inmiddels bestaat het feeton team uit 20 enthousiaste mensen met allen hun eigen specifieke kwaliteiten. Het verzamelen van de juiste mensen om je heen is de sleutel tot succes. Het is belangrijk om te weten waar je goed in bent en vooral om te erkennen waar je hulp bij nodig hebt. Focus is cruciaal voor groei. Daarom zijn we enorm dankbaar dat we bij feeton kunnen rekenen op de expertise van Joost Jetten en Egon Diekstra. Deze strategen helpen ons, met hun ervaring en deskundigheid, de juiste richting te bepalen.

 

De reis is nog lang niet voorbij. We hebben nog geen definitieve stip op de horizon gezet, maar we zijn onderweg.

 

Tot slot willen we de mensen die we de afgelopen 12 jaar hebben ontmoet bedanken. Jullie hebben ons geïnspireerd, vertrouwen in ons als persoon en in feeton gesteld, en hebben deze reis bijzonder gemaakt.

 

De reis gaat verder, en we kijken uit naar wat de toekomst brengt.

 


“He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life.”

- Muhammad Ali -