Column Carlo

 

Met plezier een jeugdtraining voorbereiden?

 

Lees hieronder hoe wij je daarbij kunnen helpen.

Het overgrote deel van alle jeugdtrainers in Nederland is vrijwillig. Zij doen dit omdat hun zoon of dochter voetbalt en de club heeft gevraagd om training te geven. Dat is top!

 

Ben jij zo'n trainer? Dan herken je waarschijnlijk ook wel de vraag die alle andere jeugdtrainers ook hebben: "Wat zal ik vandaag eens gaan doen?" Wees gerust, Pep Guardiola, Jurgen Klopp, Carlo Ancelotti en al die anderen stellen zich die vraag ook. Het verschil is dat zij hun assistenten daarvoor aan het werk zetten. Die luxe hebben wij niet.

 

KLEINE BIBLIOTHEEK

Jeugdtrainers hebben veelal een klein arsenaal aan oefenvormen in hun hoofd. We zien dat men daar snel op terugvalt met af en toe een oefenvorm die je op Facebook of bij het eerste elftal zag. Ook hier kunnen we je geruststellen. Geen enkele trainer heeft voldoende oefenstof in het hoofd om spelers optimaal te ontwikkelen, ook wij niet.

 

HOEVEEL TIJD?

Hoeveel tijd kun/wil je investeren in het voorbereiden? Die vraag hebben wij ons bij feeton zo'n 11 jaar geleden ook gesteld. We zijn tenslotte geen betaalde voetbaltrainers. De meesten van ons werken elders, nemen een snelle hap en haasten ons naar het trainingsveld. Kortom, voorbereiden moet snel, goed en leuk.

 

WAAROM VOORBEREIDEN?

Maar waarom zou je je eigenlijk voorbereiden als trainer, want niet iedereen heeft altijd zin of tijd. Dat is simpel uit te leggen. Stel dat je zoon of dochter maar twee vakken op school krijgt in plaats van de gebruikelijke tien. Wat zou dat met je zoon/dochter doen? Dat dus. Reden genoeg om je training wel voor te bereiden.

 

ÉÉN DRUK OP DE KNOP

Dus hebben we het snel, goed en eenvoudig voor je gemaakt. Professionele trainingen met één druk op de knop en dat het hele seizoen. Pak je telefoon, druk op het feeton-icoontje en je ziet 4 trainingen staan, zodat je ook alvast vooruit kunt kijken.

 

Tik op de bovenste training en klaar! Een volledige training met animaties, techniekvideo's, organisatie en coachopmerkingen. Onze ervaring leert dat jeugdtrainers die dit 6 tot10 keer hebben gedaan binnen 5 minuten precies weten wat ze gaan doen. Waar staan de pionnen, hoeveel spelers, welke oefening en waar ga ik op letten/coachen. Geen wachtende spelers, veel balcontacten en dus ook heel veel zuivere trainingstijd.

 

RESULTAAT

Jij, de club, de kinderen en hun ouders weten nu dat alles wat ze op die leeftijd nodig hebben aan bod gaat komen dit seizoen. De "basisschool" van het voetballen. Uiteindelijk dient dit maar één doel, steeds meer plezier krijgen in voetbal en dat gunnen wij ze toch allemaal?!

 

Veel trainingsplezier!